Vad tycker Vård och omsorgs medarbetare?

Att arbeta som personlig assistent är berikande på flera plan

Min uppfattning är att vi ibland tar vår hälsa för given och glömmer hur fort saker och ting kan förändras i våra liv och med det ibland även vår hälsa. Jag har insett hur tacksam jag är för min hälsa och då även känner ödmjukheten inför hur mitt liv ser ut. Inte alla lever med samma förutsättningar och villkor och funderingarna runt detta fick mig att vilja arbeta som personlig assistent. Kan jag med mina friska armar och ben, ögon eller öron ge en annan människa lite livskvalitet så vill jag gärna göra det. Det kom naturligt på något sett. 

För mig är också möten mellan människor stimulerande. I ett möte mellan människor finns mycket att lära. Både av varandra men även om oss själva. Naturligtvis är det viktigt att man passar ihop i ett så nära samarbete, att personkemin stämmer mellan brukaren och assistenten. Empati och respekt är två viktiga ledord för mig. Inte bara i mitt arbete utan även i mina andra relationer.

Att arbeta som personlig assistent är berikande och lärorikt och jag får en möjlighet att ge av det som jag kan erbjuda en medmänniska som av någon anledning har begränsningar i sin rörlighet till exempel. En arbetsdag kan innehålla livslust, glädje och många skratt. Inte alla har sådana arbetsdagar att njuta av.

Maria Hegdal, personlig assistent