Sociala dagverksamheten för äldre i Kallhäll

Järfälla vård och omsorg kommer att lägga ned sin hemsida i början på mars. Du hittar information om dagverksamheten på kommunens hemsida jarfalla.se. Klicka sedan på Omsorg och stöd. Informationen finns under Aktiv vardag.

Aktiviteter

Gymnastik - individuellt eller i grupp, sång och musik, sällskapsspel, bingo, promenader - individuellt eller i grupp, temaeftermiddagar, lättare fotvård, beröringsmassage, bakning, dataspel och dataprogram anpassat för pensionärer. Kom gärna med förslag!

Dagens innehåll

Vi börjar dagen med kaffe/te och smörgås samt pratar om dagens innehåll. Därefter har vi en stund med aktiviteter innan vi tillsammans äter lunch från restaurang Kärnmakaren.

Efter lunch kanske någon vill vila en stund medan andra fortsätter med aktiviteter gemensamt eller på egen hand. Vi avslutar dagen med eftermiddagskaffe med dopp innan det är dags att åka hem.

Verksamheten är öppen

Helgfri måndag – fredag kl 9.00 – 17.00 samt
lördag och söndag kl 11.00 - 15.00.

Dagverksamheten hittar du på entréplanet i Kallhälls seniorboende, inte långt från Kallhälls centrum.

I huset finns också

  • Restaurang Kärnmakaren, som serverar lunch varje dag
  • Mötesplatsen, en öppen verksamhet, dit pensionärer är välkomna att ta en kopp kaffe och/eller delta i aktiviteterna 

Har du svårt att komma till och från dagverksamheten kan du beviljas så kallad turbunden resa.

Hur får man insatsen?

Dagverksamheten är en insats enligt socialtjänstlagen – ansökan görs hos socialförvaltningens äldreenhet på telefon 08 - 580 285 00. Du kommer då till kommunens växel som hjälper dig att komma fram till Äldreenheten.

Mer om våra verksamheter