Hummelmora Center

Du som har intresse av utvecklande, kreativa och sinnesstimulerande aktiviteter skulle trivas hos oss. Här finns olika aktivitets- och upplevelserum som du kan varva med musik och utevistelse i vår fina trädgård eller ta en promenad i närområdet.

Verksamhetens inriktning är upplevelse och sinnesstimulerande aktiviteter som utförs i olika upplevelserum såsom Vita rum, Rörelserum och bubbelbad. Övriga aktiviteter är musik, färg och form, bakning, data. Vi har tillgång till egen buss som vi använder till kortare utflykter i närmiljön.

Vi har individuellt anpassade scheman med tydlig struktur, väl inarbetade rutiner och möjlighet att tillgodose dig med ett mer omfattande vård- och omsorgsbehov. Vi anpassar även kommunikationen med dig efter dina behov och förutsättnigar. (AKK-alternativ kommunikation).

Bubbelbadet

I det stora badrummet finns ett bubbelbadkar där man kan njuta av värme och bubbel. Rummet har en havsinspirerad inredning och det finns möjlighet att lyssna på skön musik för dig som vill. Takliften gör det möjligt att komma i och ur på ett säkert sätt och vi har även några olika flythjälpmedel att tillgå.                                                                     

 Vita rummet

Det finns många olika ljuseffekter såsom lysande bubbelrör, en discokula som sakta snurrar och glimrande fiberoptik. Musikvalet påverkar stämningen i rummet. 

bubbelrum

Djungelrummet

Här inne kan man släcka ner belysningen och gå på upptäcksfärd med en ficklampa runt väggarna. Det finns sackosäckar att sitta i samtidigt som man lyssnar på ljudet från djungeln.

djungelrum

Ateljé

Här får du en skapande aktivitet där du får känna på olika material. Vi arbetar i olika teman efter årets växlingar.

Varma rummet

Ett mysigt rum där du kan koppla av framför en "öppen spis" eller lyssna på högläsning.

varmtrum

Rörelserummet

Här inne finns det flera möjligheter att stimulera kroppen. Vi har bland annat ett bollhav, gymnastikmattor, pilatesbollar, rullar och en gunga.  

Vi finns i trevliga lokaler i Viksjö nära natursköna Mälaren med goda bussförbindelser till Jakobsberg och Barkarby.

Besöksadress: Räkgränd 2, 17547 JÄRFÄLLA

 

Hur får man insatsen?

Daglig verksamhet är en insats enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade/LSS – ansökan görs hos Socialförvaltningens Enhet för Funktionsnedsättning på tfn 08 - 580 28500.