Libra

Vill du ha en meningsfull vardag med kreativa aktiviteter, musik, friskvård och social samvaro är du välkommen till oss på Libra.

Vi vänder oss till dig som har en förvärvad hjärnskada eller liknande funktionsnedsättning. Libra erbjuder dig en flexibel sysselsättning med individuella lösningar efter dina behov. Vi arbetar med stöd utifrån upparbetade pedagogiska arbetsmetoder för att möta dina behov och önskemål. 

Huvudinriktningen på Libra är konst, musik, social samvaro, friskvård och sinnesstimulering. Libra står för latinets ord för jämvikt och syftar på ett innehåll med balans mellan kognitivt, fysiskt och socialt aktiverande. Utöver det erbjuds även tillfällen för återhämtning efter behov.

För att få ett helhetstänk samarbetar vi med personliga assistenter, gode män, handläggare boende och för dig viktiga personer.

Kognitiva aktiviteter

Kognitiva aktiviteter kan vara minnesträning, dator, geografi, engelska, matematik, ateljé och snickeri.

 Libra dator

 

Friskvårdsaktiviteter

Friskvårdsaktiviteter kan vara bowling, pingis, simning, gruppgymnastik, motionscykel eller löpband och taktil stimulering. Återhämtning och vila kan också stå på schemat.

Libra boxning

 

Sociala aktiviteter

Sociala aktiviteter kan vara spel, musikgrupper, fika, bakning, högläsning, korsord, nutidsfrågor, och utflykter.

 Libra bakning

Våra lokaler ligger med 10 minuters promenad från Jakobsbergs Centum och pendeltåg, samt naturområdet på Järvafältet.

Besöksadress: Dackevägen 33,  177 32 Järfälla

 

Hur får man insatsen?

Daglig verksamhet är en insats enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade/LSS – ansökan görs hos Socialförvaltningens Enhet för Funktionsnedsättning på tfn 08 - 580 28500.