Veddesta Kulturcenter

Du som är intresserad av en sysselsättning med inriktning mot kultur och media är välkommen till oss.

Vi bedriver en skapande verksamhet, där vi arbetar med olika material och inriktningar. Vi jobbar med teater i olika former som varje vår har mindre föreställning för verksamheten och inbjudna gäster. Vi skapar vår egna tidning JDV nytt och JDV TV.

Utöver detta har vi även bakning och praktiska arbetsuppgifter såsom tidningsutdelning på schemat.  Det är också viktigt med friskvård som vi erbjuder i form av  promenader, pingis, innebandy och komma ut i naturen. Verksamheten har tillgång till buss varje dag.

Vi åker på utflykt till vårt "torp" vid Översjön, där vi promenerar, skottar snö, sågar, krattar. eldar, odlar etc. Vi brukar grilla vår lunch vid grillstaden utanför stugan.

Verksamheten är indelad i 4 olika basgrupper som sedan samarbetar med varandra så att du får möjlighet till ett individuellt anpassat schema efter dina behov och önskemål.

Skapande verkstad

 

brodera

 

lera

 

målar

Veddestateatern

2015 års föreställning- Sverigeresan

teater1

teater2

teater3

 

Vernissage

vernissage

 

Redaktionen med JDV nytt och JDV TV

Vi skriver reportage, söker fakta på internet, använder olika pedagogiska program och spel. Vi åker ut på reportage för att fotografera och filma.

navet

 

Lokalen ligger vid Veddesta Centrum med goda bussförbindelser till Barkarby och Jakobsberg.

Besöksadress: Veddestavägen 17 

 

Hur får man insatsen?

Daglig verksamhet är en insats enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade/LSS – ansökan görs hos Socialförvaltningens Enhet för Funktionsnedsättning på tfn 08 - 580 28500.