Olovslunds äldreboende

Järfälla vård och omsorg kommer att lägga ned sin hemsida i början på mars. Du hittar redan nu information om Olovslund på kommunens hemsida jarfalla.se. Klicka på Omsorg och stöd. Under Boende och restauranger klickar du på Äldreboende.

   

Järfälla kommuns värdighetsgarantier

Järfälla kommun har infört värdighetsgarantier för äldreomsorgen. De bygger på den nationella värdegrunden. Garantierna gäller för dig som fyllt 65 och har eller ska få hjälp och stöd genom äldreboende eller hemtjänst. Garantierna är till för att du ska få en god omsorg med bra kvalitet och säkra att du har inflytande över din vardag.

                                  Värdegrund äldreomsorgen

Du kan läsa mer om vad garantierna innebär på Järfälla kommuns hemsida.

Lägenheter

På Olovslunds äldreboende finns 39 lägenheter - olika stora - fördelade på två plan och på 4 avdelningar.  På entrévåningen finns det en avdelning för personer med demensfunktionsnedsättning. På övervåningen bor personer med stora omvårdnadsbehov.   
Varje avdelning har ett vardagsrum med matsalsdel och kök för gemensamt bruk.

Du har ett eget kontrakt på lägenheten som består av ett rum med köksdel och hygienrum.

På entréplanet finns också ett stort rum för samvaro med storbildsteve och öppen spis samt utgång till en gemensam trädgård.

Möbler 

Du möblerar din lägenhet så att du trivs med den. Sängen ingår i lägenheten och är specialbeställd för att vi ska kunna hjälpa dig. Telefonjack och TV-uttag finns. TV-licensen ingår i hyran. Tänk på att en god belysning är viktig. Om du begränsar antalet mattor så minskar fallrisken.

Din lägenhet är även personalens arbetsplats. Det kan göra att du måste anpassa ditt hem så att personalen kan ge dig hjälp med det du inte klarar själv.

Aktiviteter och samvaro

Det är viktigt för oss alla att vardagen bjuder på både stimulans och samvaro. På informationstavlan på varje avdelning kan du läsa om dagens aktiviteter. Årets traditionella högtider – jul, påsk, midsommar med mera – firas på olika sätt. 

Måltider 

Måltiderna lagas i husets restaurang. Dit kommer även andra pensionärer för att äta lunch. Du kan välja att äta lunch i restaurangen, i din lägenhet eller tillsammans med dina grannar på avdelningen. 

Hjälpmedel

Ta med de hjälpmedel som du har idag, Sjukgymnast och arbetsterapeut kommer regelbundet till Olovslunds äldreboende och ser över dina hjälpmedel och ger råd om träning med mera.    

Din ekonomi

Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker du förvarar i lägenheten.  Om du behöver hjälp med ekonomin kan du ansöka om en god man.

Besök

Anhöriga och vänner är alltid välkomna till Olovslunds äldreboende. Du som hyresgäst bestämmer när du vill ha gäster i ditt hem.

Övrigt

Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Olovslunds äldreboende, Din kontaktperson kan hjälpa dig att boka tid om du så önskar. Du kan även få hjälp med gå ärenden och handla om det behövs.

Tänk på att märka din kläder för att underlätta vid tvätt.

Adress och telefon

Roya Fard, verksamhetschef, 08-580 294 60, vardagar 08.00 - 16.30 
roya.fard@jarfalla.se  

Expeditionen/Sandra Hallqvist, 070 002 4997, vardagar 07.00 - 15.30

Besöksadress: Novembervägen 17, Jakobsberg
Postadress: Olovslunds äldreboende, Järfälla kommun, 177 80 Järfälla 

E-post: olovslund.aldreboende@jarfalla.se 

Telefon: 
Lupinen           08-580 294 55
Pionen             08-580 294 83
Violen             08-580 294 81
Syrenen           08-580 291 30

Nattpersonal     070-00248 33

Sjuksköterskor 08-580 287 19, vardagar 07.00 - 18.00   Helg  07.00 - 16.00  

Hur får man insatsen?

Särskilt boende är en insats enligt socialtjänstlagen (SoL) som söks genom socialförvaltningens äldreenhet,08-580 285 00. Du kommer då till växeln och får hjälp att komma i kontakt med någon personal på Äldreenheten. 

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Roya Fard
Telefontid: vardagar 8.00 - 16.30
08 580 294 60
roya.fard@jarfalla.se

Telefonnummer till avdelningar och sjuksköterskor se längre ned på hemsidan

Besöksadress:
Novembervägen 17

Postadress:
Olovslunds äldreboende
Järfälla kommun
177 80 Järfälla